Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

nickygoesaustralia

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Nicky via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 13-04-2015 autopech en ... (0)
  • 21-03-2015 KRAMPEREN! (0)
  • 16-03-2015 reunie met mijn ... (0)
  • 03-03-2015 ook hiert: beter ... (1)
  • 01-03-2015 beter laat dan ... (1)

Statistieken

Dit dagboek is 6531 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag in love with Melbourne!!

Toon op kaart

26 december 2014 | Door: Nicky

Aantal keer bekeken 134   Aantal reacties 1   Melbourne, Australië
a A

in love with Melbourne!!

vrijdag 19 december
Na een gezellig avondje uit in Melbourne, was het dan vandaag tijd om de stad met daglicht te gaan bekijken. 's Morgens vroeg heb ik al een wandeling gemaakt in een shoppingsstreet, waar ik alleen maar kon kijken en niks kon kopen, aangezien mijn suitcase overvol is. Daanra ben ik samen met 3 andere Nederlanders en een Pools meisje gaan brunchen in een park, genaamd Flagstaff Gardens. Ook zijn we nog even over de Central Market gelopen, een hele grote markt, waar ze van alles hebben en wat ook nog eens spot goedkoop is! Na onze brunch zijn we nog even blijven zonnen in het park, maar besloten we uiteindelijk toch een wandeling door de stad te maken, en uiteindelijk kwamen we bij Federation Square uit. Een beetje hetzelfde als het kerkplein in Woerden, met allemaal barretjes en restaurants. Midden op het plein staan ligstoelen, gericht naar een podium waar een DJ live loungemuziek aan het draaien is. Ik heb zelfs nog een workshop salsa dansen gedaan op het plein! Het valt me op dat er heel veel barretjes, pubs en cafeetjes in Melbourne zitten, wat het erg gezellig maakt. Melbourne is een kunststad, met zijn bekende graffitistraten. We zijn door één van die straatjes gelopen, waar ik mijn ogen echt uitkeek. Sommige graffiti arts zijn net foto's. 's Avonds hadden we het plan om met z'n allen pannenkoeken te gaan bakken in ons hostel, maar het duurde maar liefst anderhalf uur voordat ze klaar waren, en ze leken totaal niet op pannekoeken, maar gelukkig smaakten ze wel zo. Vervolgens zijn we gezellig naar een barretje gegaan, de Cookies en daarna zijn ik en het Poolse meisje met nog een paar anderen naar een club toegegaan, waar ze voornamelijk muziek van Nederlandse DJ's draaiden, leuk dus!

zaterdag 20 december
Vandaag redelijk op tijd mijn bed uitgegaan, want we hadden afgesproken om naar Sealife (groot aquarium ) te gaan. Ik heb super veel verschillende soorten visjes gezien, maar ook krokodillen en zelfs pinguïns! Vanuit het aquarium zijn we naar Fitzroy gegaan, een buurt in het oosten van Melbourne, wat erg gezellig en knus is! We hebben onze halve middag in het zonnetje gezeten van een gezellig barretje, waar we ook een heerlijke late lunch hebben gehad. In de avond waren we naar Skydeck 88 gegaan. Dat is de hoogste toren van Melbourne, van bijna 300 meter hoog (297 om precies te zijn), waar we de zonsondergang, en Melbourne by night hebben kunnen zien. Op sommige punten kon je zelfs tot 34 kilometer in de verte kijken! Ik en een andere Nederlander zijn samen in een soort gondel gegaan, die loskomt van de toren zelf, en waardoor je helemaal omringt ben door glas, zelfs de vloer is van glas! Heel gaaf om dat meegemaakt te hebben! De rest van de avond moest er natuurlijk gedanst en gedronken worden, en dus zijn we beland in een bar/ club op de Federation Square. Heel gezellig, alleen het jammere is dat je voor een biertje wel 12 dollar kwijt bent! Dat is dus meer dan 8 euro!

zondag 21 december
Vandaag was het dan zo ver, stranddag! Eva was ondertussen ook aangekomen in Melbourne, en dus ging ik met haar, 3 andere Nederlanders, een Zwitserse en de Poolse naar het strand van St. Kilda. Het strand zelf vond ik niet zo boeiend, de zee en het strand waren een beetje vies, en het strand is lang, maar wel heel smal. Vlakbij het strand kon je rij zien met allemaal gekleurde huisjes, wat er schattig uit zag. Na een dag bakken en een paar keer van de pier afgesprongen te hebben, gingen we naar Chapelstreet. Een hele 'fancy' street van Melbourne, met leuke en hippe winkels en barretjes (ja alweer). Om half 11 kwamen we thuis, en ik had een heerlijke 'late dinner' ; boerenomelet met rijst!

maandag 22 december
Vandaag naar Philip Island gegaan! Eigenlijk had ik zondag moeten gaan, maar ik was zo in de war dat ik dacht dat ik maandag moest. Ik werd dus gebeld op zondag, met de vraag waar ik was ( ik zou opgehaald worden bij mijn hostel), maar ik antwoordde dat ik de tour maandag zou hebben en dat ik daar heel zeker van was ( was ik op dat moment ook). Kort daarna werd ik nog een keer gebeld, waarop de vrouw van het bedrijf zei dat ze mij zou verplaatsen naar de maandag, omdat ik zo zeker van m'n zaak was, maar normaal gesproken wordt die trip gewoon gecanceld. Dus daar zat ik dan maandag, in de bus naar Philip Island. De eerste stop die we hadden was de lunch, waarna een Braziliaanse vrouw met gebrekkig Engels de hele dag aan me vastgeplakt bleef zitten.. pff... Daarna gingen we naar een Wildlife park, waar je met kangoeroes kon knuffelen en ze eten kon geven. Ik heb zelfs nog een selfie kunnen schieten met een Kanga! Ook heb ik een koalaverkrachting mee kunnen maken, de ene koala zag het wel zitten met de andere koala, maar die andere vond het niet zo leuk en begon te krijsen en te slaan. Ik heb ze nog nooit zo actief gezien, die luie beesten. Vervolgens gingen we naar een Chocolat Factory, wat een beetje tegenviel. Daarna zijn we nog naar een strand geweest en we hebben onderweg naar de Pinguin Parade, verschillende stops gemaakt waar je heel mooi uitzicht had over de zee en de bergen. 's Avonds was het dan zo ver: de pinguin parade! Om 9 uur kwamen er hele groepen kleine pinguïns uit de zee gewaggeld, het strand op en de duinen in. Heel maf om te zien, ze lopen en doen heel lomp, ze vallen over elkaar heen en glijden uit. Als je op het pad liep, wat door de duinen heen loopt, kon je de pinguïns van heel dichtbij zien, heel mooi! Helaas mochten we geen foto's maken, want dat schrikt de pinguïns af.

Dinsdag 23 december
Alweer de laatste dag in Melbourne! Nog even het laatste rondje door stad. Ik heb het zuiden van Melbourne bezocht, waar je mooie parken hebt langs de rivier, en gezellige straatjes. Vervolgens ben ik naar het Exhibition building en Convention Centre gelopen, langs de WTC wharf gegaan, en daarna weer terug naar het centrum , om lekker te gaan lunchen met de Nederlandse Jolijn en de Zwitserse Corinna. Sushi was de maaltijd, jummie! Daarna mijn spulletjes gepakt, mijn koffer gewogen, en ja hoor... 9,5 kilo en ik mag maar 7 kilo. Snel wat handdoeken en slippers bij Eva gedumpt en nog wat andere dingen en vloeistoffen bij Jolijn gegooid, die ook naar Sydney gaat. Op het vliegveld aangekomen, was mijn koffer alsnog een kilo te zwaar, maar gelukkig hoefde ik niks bij te betalen. De vlucht zelf was verschrikkelijk, ik was omringd door kleine kinderen waarvan er 2 ongeveer de hele vlucht aan het krijsen,gillen en janken waren. Hoofdpijn krijg je ervan! 'S avonds rond half 9 aangekomen in Sydney, en meteen de World Bar ingedoken en flink gedanst tot 3:30 de volgende morgen!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (1)

7 januari 2015 12:53 | Door: Sybille

HOI Nicky, Je vermaak je eigen wel daar lees ik. groetjes van mij.